11/4/13







Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου η εκδήλωση, που όπως αναφερόταν και στις προσκλήσεις που μοιράστηκαν στους μαθητές με αποδέκτες τους γονείς είχε σαν θέμα τη βία, φαινόμενο που μπορεί να χτυπήσει την πόρτα καθενός μας με, πολλές φορές, τραγικά αποτελέσματα.
 Οι ομιλητές, κατά σειρά παρουσίασης ήταν ο κ Κοψίδας Αθανάσιος, υπασπιστής,εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Καβάλας, εκτάκτως ο κ.Πατελάρος Εμμανουήλ, ψυχίατρος, Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, ο κ. Κουτσούκης Σπύρος, ιατροδικαστής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και η κ. Φώτου Ελένη, ψυχολόγος του Γενικού Νοσοκομείο Καβάλας
. Οι τοποθετήσεις των εισηγητών ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικές και ενδιαφέρουσες, κάλυψαν όλες τις μορφές της βίας που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα παιδί ή ένας/μια έφηβος/η, στο σχολείο, στο σπίτι, στις κοινωνικές επαφές και ακόμη στο διαδίκτυο. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ζωηρή, οι (δυστυχώς λιγοστοί, σε σχέση με το μέγεθος του σχολείου) γονείς που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις απορίες τους και πάρουν άμεσες απαντήσεις από τους ειδικούς επιστήμονες.
Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση να επαναληφθεί οπωσδήποτε το επόμενο σχολικό έτος, καθόσον το θέμα της βίας δεν κλείνει ποτέ και η κατάλληλη ενημέρωση βοηθά στην πρόληψη του "κακού"












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου